Forside Nyhetsarkiv Webshop Sosialt Kontakt
  Om serien Radio Gaga blad Utgivelser Gjestebok In English

Øyvind Sagåsen (Flis)

  • Født: 1969
  • Fødested: Odda
  • Bosted: Stavanger

Øyvind Sagåsen begynte sin karriere som serietegner i Odda da han og Kristian B. Walters startet Norsk Seriebyrå i 1989. Etter et par år med simultan-jobbing på Smelteverket og foran tegnepulten, tok han skrittet fullt ut og begynte med serier på heltid i 1991. Gregor Bang, verdens tøffeste postmannHan fikk raskt innpass i en rekke aviser og tidsskrifter med sin første serie, Brannkorpset. I tillegg laget han vitsetegninger, fagbladserier og barnesider for å få til salt i såret. I 1993 kom han også med i det beryktede kulturorganet Pyton sammen med storheter som bl.a. Arild Midthun, Tommy Sydsæter, Tom Ostad og Frode Øverli. Der befant også Walters seg, med sin serie Pervo Kris. Her var serien "Gregor Bang - Verdens Tøffeste Postmann" det mest regelmessige innslaget.

I 1995 begynte det å bli vel trangt mellom fjellene i Odda, og han emigrerte til hovedstaden. Her tok han hyre i Norsk Strek, et firma som produserte digital moro for barn og unge. Skipper på skuta var tidligere Pytonredaktør Dag Kolstad. Under denne tiden kom det fremdeles tegneserier fra Øyvinds hånd.

I 2000, etter å ha konstatert at været var for stabilt på østlandet, tok han tegnesakene med seg og flyttet vestover til Stavanger. Her blåste det akkurat nok til at Øyvind kunne trives, og her bor han den dag i dag. Selv om avisserien Brannkorpset hadde oppnådd en viss suksess og på det meste var å finne i 25 norske aviser, var dette en serie som Øyvind hadde kokt ihop i en alder av 16 og uten særlig erfaring i yrket. Vel på plass i Stavanger, begynte han å fantasere om å sette sammen en ny serie hvor han kunne benytte all sin akkumulerte yrkeserfaring til et så bra utgangspunkt at serien ble morsom, mer aktuell og lett å skrive.

Resultatet ble Radio Gaga. Serien er hentet fra redaksjonsmiljø, et godt utgangspunkt for mange forskjellige begivenheter. Figurene er en salig blanding av egne erfaringer og mennesker Øyvind har møtt (ingen nevnt, ingen saksøker...).

Slik ser det ut når Flis tegner en Radio Gaga stripe

Bli gardist nummer 775 !